Pragresan 26-29.5 2017

Skrivet av Helen Wik och bilderna är Eero Laaksonens.

Sångens Vänners konsertresa till Prag

Sångens Vänner har under årens lopp gjort många konsertresor.  För knappt ett år sedan bestämde sig kören för att det var dags igen och började planera en resa till Prag.  Under flera månader övade vi inför två olika konserter och fredagen den 26 maj reste 28 sångare, körledaren Bill Ravall samt många följeslagare till den vackra tjeckiska huvudstaden som visade sig från sin allra bästa sida under alla fyra dagar vi var där. Solen sken från en molnfri himmel och temperaturen låg runt 30 grader.

Vårt första framträdande var på lördagen i vackra St. Nicholauskyrkan vid Old Town Square där vi sjöng vår sakrala repertoar bestående av visor, hymner och gospel. Som gästsolist hade vi anlitat Sören Hakola. Kyrkan var fullsatt och konsertbesökarna, som till största delen utgjordes av turister från alla världens hörn, visade sin uppskattning genom rungande applåder som lyfte oss så att vi gjorde en av våra bästa konserter någonsin.

På söndagen hade vi vår konsert med profan musik i Domov Palata, som är ett boende för synskadade, beläget strax utanför Prags stadskärna.  Vi kände oss välkomna och fick ett varmt mottagande av både personal och klienter.  Vi sjöng på flera olika språk, dock inte tjeckiska, men tack vare det universella språket musik och en bra tolk kunde vi göra oss förstådda och det blev en fin upplevelse för alla.

Vi hann också med en flera timmar lång sightseeing då vi fick se det mesta och bästa av staden och beundra alla vackra och imponerande byggnader under ledning av en kunnig svenskspråkig lokalguide.  En middagskryssning på floden Moldau, då vi fick beundra de vackra broarna, hörde också till programmet.

 

De välbesökta konserterna, det fina mottagandet, den vackra staden, högsommarvädret och det trevliga ressällskapet gjorde resan rik på upplevelser som vi kommer att minnas länge. Under hemfärden på måndag kväll var alla överens om att det hade varit en bra resa och att vi ser fram emot nästa konsertresa.

Helén Wik

Hallå…

Borde vi se över köruppställningen? Hela andra raden är mer eller mindre osynliga.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.