Sångfestens Grande Finale i söndags

13407279_1425482944144496_2270205397529257349_nSångfestens sista dag bjöd på sol och lite passligt friska vindar så man tyckte att det var skönt att ha folkdräkten på. Sångartåget blev jättelångt så vi som var i mitten hörde inte bakifrån eller framifrån nån musik men vi skapa själva lite musik… i knyckar!!!

Christel Nymans bild. Mina bilder slog sej till pållo!

Men en liten tillbakablick från lördagen. Sångens Vänner hade en mini utekonsert vid Segelscenen på gågatan. Där sjöng vi tre sånger och ett potpurri av Camilla Cederholm. De flesta både ord och ton av henne. Vi skulle träffas vid scenen och därifrån gå nånstans i närheten för att lite sjunga upp oss… Det var ju inte alls enkelt att hitta nånstans där man kunde sjunga lite ostört men nån fiffikus såg ett bilgarage.  Dit for vi, vi har prövat detta förut och kunde bara konstatera att Kokkola skiljer sej inte från Paris där vi senast sjöng upp oss i ett garage. Kanske man kunde va lite annorlunda och ha konsert i ett bilgarage. Ingen hyra, bra akustik och bra ventilation!!! Alltid lika roligt att sjunga Camillas sånger! Tack!

WP_20160611_12_26_05_Pro

Här som avslutning en bild från huvudfesten i Ishallen. Satt som publik och kunde konstatera att ljud och ljuskillarna gjorde ett ypperligt arbete. De skapa stämning så man tänkte inte på att solen sken på utsidan. TOPPENJOBB! Sångarna borde också ha fått uppleva hur det lät från publikscenen. Tack Karleby för denna gång. Om hälsan och orken finns syns vi i Helsingfors om fem år!!!

WP_20160612_15_10_31_Pro

Vi ses!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.