Julkonserterna och annat

Det mesta blev kanske klart på övningen i går men lite upprepningar skadar inte eller….

  • Samling i kyrkan på torsdag kl 17.30.
  • Kläder enligt följande: Som på jubileumskonserten men damerna tar röda julblomman på!
  • Bussen far från Svenska Gården kl 16.00 på lördag.
  • Vår egen Julfest på lördagkväll bjuder på mat , lotteri och trevlig samvaro. Maten på lördagkväll vid SG blir 1 lax och  1 skinksmörgås, risgrynsgröt , mjölk eller vatten. Kaffe och julkaka. Pris 12€. Har du inte anmält dej så gör det till Anita.

 

Jubileumsårets nedräkning har börjat….

Jubileumsåret börjar lida mot sitt slut. Då vi tittar i 90 åringens backspegel är det bara att konstatera att  kören har varit aktiv – på gränsen till överaktiv. Vi har ännu torsdagens Luciakonsert 13.12 i Jakobstads kyrka och Julkonserten i Munsala kyrka lördag 15.12 framför oss. Känner ni andra liksom jag måste man väl medge att en viss trötthet börjar göra sig påmind. Men vi brukar ändå inte ge efter så lätt i Sångens Vänner. Vi lovar varandra att ännu ”ge järnet” i de stundande konserterna. På lördag, efter Munsala konserten, äter vi julgröt tillsammans och därefter börjar vi tona ner för att hitta:

 

Juletid -stilla ro och frid och på himlen stjärna så blid Det klingar av klockor och människor ler En tid då vi tror på det goda vi ser

 

En tid att glädjas -att öppna vår boning En tid för tillit och försoning Ljus och värme -som kommer närmre Änglar i höjden som hälsar vår Herre Det är tid att dela och tid att drömma En tid att förlåta -tid för att glömma Julen är här, kärlekens ord ger hopp om att det ska bli fred på vår jord.

 

Tankar och funderingar efter övningen 11.12.12, skrivna av Anita

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Julkonserterna och annat

  1. gunilla skriver:

    Ett varmt tack till alla ”skyldiga” för den finaste julfesten på länge i Sångens Vänners regi. Vi kom så nära varandra. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.