Nanoq

Det arktiska museet Nanoq invigdes i juni 1991 och är det första arktiska museet i Europa som förevisar Arktis och Antarktis, samt omkringliggande områden. Under de 27 åren som museet har existerat har det växt i omfång och utvecklats till ett levande arktiskt kulturcentrum, som årligen besöks av tusentals gäster från olika håll i världen. Museet är samtidigt en tribut till de sista arktiska naturfolkens kultur. År 2005 valdes Nanoq till det mest intressanta turistmålet i Finland.

Museets namn Nanoq är grönländska och betyder isbjörn. Vid Nanoq kan man bekanta sig med arktiska folkslag, kulturer och seder, samt höra spännande historier från berömda expeditioner till nord- och sydpolen. På området kan man även gå in i olika byggnader som alla har sin egen historia att berätta. I huvudbyggnaden har vi ett bibliotek var man kan njuta av en intressant bok.

Nanoq har under åren haft samarbeten med olika museer, bl.a Andrée museet i Gränna, Nationalmuseet i Helsingfors och Leonardo da Vinci museet i Italien.

Aktuellt just nu är sommarens temautställning 2018!


Guidning! 

På sommaren finns tre språkkunniga guider vid Nanoq, som gärna guidar gästerna på museiområdet. Vill man hellre köpa en guidebok och gå runt i egen takt, så kan man självklart göra det. Flera av områdets byggnader går även att hyra!

Boka gärna din guidning i förväg
info@nanoq.fi

+358-45-6401312, +358505830222

Priser:

Inträde till museet:

  • vuxna 10 €,
  • studerande 8 €
  • barn 5 € 

Guidning och inträde:

  • vuxna 15 €
  • studerande 13 €
  • barn 5 €

Inträdet för barn under skolålder är gratis!

 

 

Museet är öppet

 

1.6-31.8.2019

Måndag – Söndag

Kl 11:00-18:00

Under vintertid är museet endast öppet mot beställningar!